Vaikuttavat teot 1990–2015

Tässä julkaisemme 25 vaikuttavaa tekoa Suomen muistiasiantuntijat ry:n 25-vuotisen taipaleen varrelta. Tekoja on voinut esittää erilaisissa yhteyksissä. Teot ovat erilaisia. Niitä ei arvoteta keskenään. Pienilläkin teoilla voi olla suuri vaikutus. #sumu25

KIITOS kaikille toimijoille

Juhlavuoden kunniaksi kootut 25 vaikuttavaa tekoa on nyt julkistettu.
Kiitos kaikille vuosien mittaan yhdistyksessä mukana olleille, ja kiitos tämän päivän toimijoille! Tästä on hyvä jatkaa vaikuttavaa työtä seuraavalle neljännesvuosisadalle!
» Näytä kommentit
blog comments powered by Disqus

Vaikuttava teko 25: Yhdistyksen perustaminen 14.5.21990

Juhlavuoden viimeisenä vaikuttavana tekona on yhdistyksen perustaminen 25 vuotta sitten. Silloiselta nimeltään Suomen dementiahoitajat ry perustettiin maanantaipäivänä 14.5.1990. Perustajajäsenet olivat Ulla Eloniemi, Tarja Kähkönen, Pirkko Telaranta ja Marja Vierma.
Ensimmäisistä kokouksista Maija Käyhty muistelee näin:
”Tapasin LC-klubin kokouksessa Pirkko Telarannan. Olin kuullut hänen uudesta työtehtävästään dementian maailmassa. Pirkko kertoi, että seuraavalla viikolla kokoontuu alasta kiinnostuneita sekä asiaan perehtyneitä henkilöitä yhdistyksen kokoukseen Hoivakoti Hopeaan, tuolloin oli vuosi 1990. Hän innosti minua tulemaan kuuntelemaan lisää aiheesta. Uteliaana ja tiedonhaluisena ihmisenä palo asiaan syttyi. Hupshei, tuon illan jälkeen olinkin Dementiahoitoyhdistyksen yksi hallituksen jäsenistä.”

Vaikuttava teko 24: Omaa jäsenlehteä toimitettu jo 20 vuotta

Yhdistys on toimittanut omaa lehteä jo vuodesta 1995 lähtien. Mikä saavutus!
Vuonna 1995 ilmestyi kaksi ”Dementiauutiset” -lehtistä. Pääkirjoituksessa Dementiauutiset 2/1995 Ulla Eloniemi kirjoitti:
Hyvä dementiahoitaja! Kädessäsi on toinen ”Dementiauutisten” numero. Omaan lehteen on vielä pitkä matka. Tosin en edes tiedä, onko se meidän tavoitteemme! Tässä vaiheessa kehitämme lehtistä siihen suuntaan, että se palvelisi jäsenistön tietotaitoa ja innostusta lisäten.
Ja Ulla jatkoi: ''Toivon että jäsenet tiedostavat, ettei yhdistyksen toiminta yksin muuta asioita, vaan muutokseen tarvitaan jokaisen jäsenen tietotaitoa, innostusta ja vastuun ottamista. Jokaisella jäsenellä on dementiahoitajana vastuu pyrkiä muuttamaan perinteisiä hoitokäytäntöjä sekä puolustaa dementiapotilaiden oikeuksia! '' Hyvin sanottu! Jäsenlehti osaltaan palveli tätä tarkoitusta.
Vuodesta 1996 lähtien jäsenlehti alkoi ilmestyä neljä kertaa vuodessa. Ensimmäinen taitettuna tehty lehti oli Dementiauutiset 3/1997.
Lehden nimi muuttui Memoksi nimikilpailun jälkeen vuoden 2009 alusta. Ulkoasun uudistuksen lehti koki vuoden 2013 viimeisessä numerossa.
Haluamme edelleen pitää huolta 20-vuotiaastamme. Laita meille palautetta ja juttuvinkkejä osoitteeseen palaute (at) muistiasiantuntijat.fi. Kehitetään lehteä yhdessä.
Ensimmäinen
Edellinen
12345SeuraavaViimeinen
VaikutammeVaikuttavat teot 1990-2015
Suomen muistiasiantuntijat ry
– muistisairaiden ihmisten hyvinvoinnista huolehtiville
Pasilanraitio 9, 5. krs
00240 Helsinki
(09) 454 28 48
Toteutus:MetaVisual CMSVisuaalinen ilme:Rohkea RuusuMobiiliversioNormaaliversioWebmasterKirjaudu sisään© 2013 - 2019 Suomen muistiasiantuntijat ry