Lisämateriaali

ENIEC-verkoston tapaamiset (European Network on Intercultural Elderly Care)

Projektiin tehdyt opinnäytetyöt

  • Leshcheva Olga, Nieminen Irina. Muistihäiriöiden ennaltaehkäisy. Liikunta ja ravitsemus. ETNIMU -projektin raportti. Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja, vanhustyö. Eduhouse Oy, maaliskuu 2016.
  • Sokolovskaya Galina, Roos Svetlana. Sosiaalisen suhteen merkitys venäläsiten maahanmuuttajien elämässä ja sen vaikutus aivoterveyteen. ETNIMU -projektin raportti. Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja, vanhustyö. Eduhouse Oy, maaliskuu 2016.

Liikuntaan liittyvää materiaalia

Eläkeläiset ry on tehnyt liikuntaan liittyvää materiaalia venäjäksi, englanniksi ja somaliksi. Materiaali löytyy Eläkeläiset ry:n Tutustu muun muassa -ohjausvihkoon, joka on käännetty eri kielille.

Omaishoitoon liittyvää materiaalia

Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry:n YOMO-projekti on teettänyt infovideot omaishoidon tukiasioista somaliksi ja venäjäksi. Videot ovat yleisluontoisia (mahdollisuus hyödyntää ympäri Suomen) ja ne on tekstitetty suomeksi.
Lisää Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry:n erikielistä omaishoitoon liittyvää materiaalia löydät yhdistyksen .

Kohderyhmänä somalinaiset

Vuosina 2013-2015 toimineen tarkoituksena oli edistää ikääntyvien afrikkalaistaustaisten naisten kotoutumista ja hyvinvointia hyvän mielenterveyden tuella. Jade-projektin loppuraporttiin voit tutustua .

Mijn moeder is dement - Äidilläni on muistisairaus (video)

Ireen van Ditshuyzenin lyhytdokumentissa käsitellään muistisairautta erilaisissa kulttuureissa.

Maahanmuuttaja vanhuksena Suomessa -keskustelutilaisuus (videotallenne)

15.11.2017 järjestetty tilaisuus Kansalaisinfossa Helsingissä.
KehitämmeETNIMU-projekti 2015-2017Lisämateriaali
Suomen muistiasiantuntijat ry
– muistisairaiden ihmisten hyvinvoinnista huolehtiville
Pasilanraitio 9, 5. krs
00240 Helsinki
(09) 454 28 48
Toteutus:MetaVisual CMSVisuaalinen ilme:Rohkea RuusuMobiiliversioNormaaliversioWebmasterKirjaudu sisään© 2013 - 2019 Suomen muistiasiantuntijat ry