VÅRT ANSVAR FÖR DET GODA LIVET

  Har du nångång tänkt att det i Finland insjuknar årligen 13 000 människor i någon form av minnessjukdom? Det uppskattas att mer än 240 000 finländaren kan ha någon form av försämring i kognitiva funktioner. Det är vår uppgift att se till, att de alla mår bra.
  Sedan år 1990 har vår förening lett ett riksomfattande utvecklingsarbete för minnessjuka personer, deras anhöriga samt yrkesmänniskor som sköter om minnessjuka personer. Vi skulle inte klara av detta utan värdefull hjälp av tusentals professionella och frivilliga människor.

  Endast genom att fungera är det möjligt att påverka

  Vi påverkar och tar ställning för en bättre vardag för minnessjuka personer genom att formulera och publicera uttalanden samt arrangera seminarier. Vi fungerar riksomfattande i hela Finland t.e.x. genom att kordinera frivilligt Alva-verksamhet som består av yrkesmänniskor.
  Vi sprider ut aktuell information för yrkesmänniskor inom vården via olika kanalerer, t.ex. information via skolningar, handböcker och via medlemstidningen Memo. Som stöd för deras arbete har vi utvecklat en konsultations service som är gratis.
  Vi utvecklar metoder för bättre vård och rotar forskade metoder till praktiken i samarbete med våra kolleger. Det är viktigt för oss att göra samarbete med kommuner, andra föreningar samt med internationella föreningar.

  Tillsammans är vi starkare

  Vi är ca. 2000 yrkesmänniskor och studeranden samt 140 vårdsamfund i olika storlekar, vilka alla har ett och samma mål; befrämja bättre livskvalitet för personer med minnessjukdom.
  De typiska yrkesmänniskorna i vår förening är olika professionella inom social- och hälsovården: skötare, läkare, fysioterapeutter och studeranden. Till våra medlemmar hör även planerare och arkitekter samt personal inom församling.

  Ta kontakt!

  Finlands minnesspecialister rf
  Tel. (09) 454 28 48 (växel)


  EtusivuPå Svenska
  Suomen muistiasiantuntijat ry
  – muistisairaiden ihmisten hyvinvoinnista huolehtiville
  Pasilanraitio 9, 5. krs
  00240 Helsinki
  (09) 454 28 48
  Toteutus:MetaVisual CMSVisuaalinen ilme:Rohkea RuusuMobiiliversioNormaaliversioWebmasterKirjaudu sisään© 2013 - 2019 Suomen muistiasiantuntijat ry