Ajankohtaista

Riitta Husso, Valvira: ''Havainnointi on arvokas omavalvonnan tietolähde''

Pohjoismaiset valvontaviranomaiset kokoontuivat syyskuussa Reykjavikiin joka toinen vuosi pidettävään konferenssiin. Tilaisuudessa keskusteltiin yllättäen hyvin samanlaisista haasteista sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen laadun ja asiakas- ja potilasturvallisuuden toteutumisessa eri maissa. Toisaalta tilaisuus on myös oiva foorumi jakaa eri tahoilla kehitettyjä hyviä käytäntöjä.
Lue lisää

Vuoden Muistiteko 2017 -tunnustus pietarsaarelaiselle yrittäjälle Irma Saloselle

Vuoden Muistiteko 2017 -tunnustus annettiin pietarsaarelaiselle yrittäjälle Irma Saloselle ja hänen yritykselleen Dementiakoti Viiville ja Wilhelmille. Irma Salonen perusti Dementiakoti Viivin ja Wilhelmin heinäkuussa 1997. Tavoitteena oli luoda kodinomainen ympäristö muistisairauteen sairastuneille henkilöille. Tässä hän on onnistunut. Dementiakoti Viivi ja Wilhelm täytti tänä vuonna 20 vuotta. Onnea!
Lue lisää

Ensimmäinen kulttuurisensitiivisen muistityön opas Suomessa

Suomen muistiasiantuntijat ry:n ETNIMU-projekti julkaisi 3.10.2017 sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille tarkoitetun oppaan Kulttuurisensitiivinen muistityö: Kokemuksia Suomesta. Oppaan tarkoituksena on laajentaa ammattilaisten ymmärrystä siitä, miten eri kulttuuritaustoista tulevia asiakkaita tulisi kohdata muistityössä. Asia on ajankohtainen, sillä suomalainen maahanmuuttajaväestö ikääntyy ja muistisairaudet koskettavat myös heitä.
Lue lisää
Suomen muistiasiantuntijat ry
– muistisairaiden ihmisten hyvinvoinnista huolehtiville
Fredriksberginkatu 2
00240 Helsinki
(09) 454 28 48
Toteutus:MetaVisual CMSVisuaalinen ilme:Rohkea RuusuMobiiliversioNormaaliversioWebmasterKirjaudu sisään© 2013 - 2017 Suomen muistiasiantuntijat ry